Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ & ΑΓΩΝΑΣ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ &  ΑΓΩΝΑΣ  ή ΚΟΛΥΜΠΗΘΡΑ ΕΞΑΓΝΙΣΜΟΥ ΑΣΤΩΝ ΠΟΛΙΤΕΥΤΩΝ ;

          Μερικές σκέψεις με αφορμή την αφίσα που κυκλοφόρησε πρόσφατα για την κινητοποίηση στα γραφεία των βουλευτών της Θεσσαλονίκης.
1.            Η αφίσα είχε την ατυχή υπογραφή «ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» παρά το γεγονός πως υπήρχαν αρκετές πρωτοβουλίες, Συνελεύσεις και συλλογικότητες γειτονιών της πόλης που δεν αποφάσισαν την συμμετοχή τους σε καμιά τέτοια κινητοποίηση. Για παράδειγμα ούτε η Πρωτοβουλία Κατοίκων Τούμπας αλλά ούτε κι η ανοικτή Συνέλευση Τούμπας είχαν πάρει σχετική απόφαση. Είναι λοιπόν αντιδεοντολογικό και εξόχως αντιδημοκρατικό να επιλέγεται μια υπογραφή που υπονοεί ότι όλοι συμμετέχουν στην διαμαρτυρία με αυτά τα πολιτικά προτάγματα. Γιατί άραγε δεν θα μπορούσε να υπογράψουν την αφίσα όσες επιτροπές αποφάσισαν κάτι τέτοιο;;
2.            Επειδή δεν έχουν  αναρτηθεί ή εγώ δεν μπόρεσα να βρω τα κείμενα των  αποφάσεων των επιτροπών Κέντρου-Ευόσμου-Πυλαίας που καταλήγουν να προκρίνουν την συγκεκριμένη πολιτική κινητοποίηση, θα παρακαλούσα τους συναγωνιστές να τα δημοσιεύσουν.
3.            Τι σημαίνει η πλήρης απουσία αναφοράς στην ληστρική συμμορία της ΕΕ και του ΔΝΤ ;;  Τι υπονοεί  ή  μη σύνδεση των όσων συμβαίνουν στο εσωτερικό της χώρας με τα όσα επιβάλλονται απέξω, φτάνοντας ακόμα και στην θεσμοθετημένη επιτροπεία;
4.              Με έκπληξη παρατήρησα την απουσία από το κάδρο των φωτογραφιών της αφίσσας των «ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ» του ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ και του ΓΚΙΟΥΛΕΚΑ. Ποια είναι η εξήγηση λοιπόν ;  Θέλουν κάποιοι να αποτελέσουν την κινηματική εξιλαστήρια κολυμπήθρα;  Με ποια λογική θεωρούμε τον Καστανίδη –που ψήφισε το 1ο Μνημόνιο και ήταν βασικός υπουργός και σύμβουλος του ΓΑΠ σαν μη προδότη;; Ο δε Γκιουλέκας σε ποια κατηγορία κατατάσσεται; Σε αυτή των αντιμνημονιακών πολιτικών; Όντας βουλευτής και υποψήφιος δήμαρχος της ΝΔ στην Θεσσαλονίκη; Μπορούν οι κινήσεις τακτικής και διαμόρφωσης φιλολαϊκού προφίλ κάποιων αστών πολιτικών να μας μπερδεύουν;  Εκτός κι αν θεωρούμε ότι πλέον έχουν συνταχθεί με το λαϊκό κίνημα !!
Έλεος πια!! Ο κόσμος δεν χρειάζεται κι άλλες αυταπάτες. Φλομώσαμε. Χρειαζόμαστε συνειδητοποίηση κι αγώνα.

Σαπουνάς Παναγιώτης

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνώ με τον Παναγιώτη σ'αυτά που λέει.Δεν ξέρω για τις άλλες επιτροπές αλλά εμάς λίγες μέρες πριν την κινητοποίηση μας ενημέρωσαν.
    Όσο για την απουσία του Γκιουλέκα και του Καστανίδη νομίζω ότι με τον Βενιζέλο στην αφίσα κάποιοι θα μένανε έξω.Πιάνει χώρο όπως και να το κάνουμε.
    Διαμαντής

    ΑπάντησηΔιαγραφή